Van Duffel & De Groote, Geassocieerde notarissen te Lochristi - Zaffelare

 

Van Duffel & De Groote

Geassocieerde notarissen te Lochristi - Zaffelare

Hoeveel kost een nalatenschap verwerpen?

De kostprijs om een nalatenschap te verwerpen of te aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving hangt af van het concreet dossier. Wanneer de notaris in het kader van een successie bijvoorbeeld een volmacht of een inventaris moet opstellen, zullen de kosten mogelijk hoger zijn.

De keuze om een nalatenschap te verwerpen of te aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving moet echter niet altijd in één specifieke akte gebeuren. De beslissing van meerdere erfgenamen kan gewoon toegevoegd worden aan een bestaande notariële akte in het kader van het dossier. Door verschillende zaken in één en dezelfde akte op te nemen, kunnen de erfgenamen dus de kosten beperken.

In sommige gevallen gratis

Bedraagt de nalatenschap minder dan 5000 euro en wil je de nalatenschap verwerpen? Dan zal de notaris die de akte van verwerping opstelt hiervoor geen ereloon vragen.

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .